Domotica

Klik op het pijltje om het filmpje te bekijken. Duur: 45 sec. Bron: Gira

Vele auto’s zijn uitgerust met luxe mogelijkheden om het u gemakkelijk te maken. Met Domotica gaan we nu ook eindelijk het wonen vergemakkelijken. Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan een centraal uit functie bij het verlaten van uw woning. Hierdoor hoeft u niet meer langs verschillende schakelaars te lopen om te controleren of alle lampen uit zijn. En dan heb je ook nog de verwarming, de alarminstallatie, de multimedia enz. Al deze zaken zijn te koppelen. Wij werken met het KNX-EIB systeem, dit bestaat uit, stand alone apparaten, die ervoor zorgen dat het gehele systeem niet uit kan vallen, mits uw stroomvoorziening in tact is.


Stelt u zich eens voor dat de badkamer zich al zelf verwarmd terwijl u zich nog één keer omdraait in uw warme bed. Dat met één druk op de knop uw ingestelde lichtscéne zich afspeelt op weg naar uw ontbijt in de keuken. Maar ook dat bij het verlaten van uw woning uw huis in de stand by modus gaat. Wat wil zeggen dat er geen verspilling van energie meer is omdat de verwarming/ ventilatie en koeling naar een aangepast niveau dalen.


Domotica houdt dus in dat bijna alle denkbare elektrische functies in huis door middel van bedieningspanelen en in scène bediend kunnen worden. Zo is het ook mogelijk in te bellen op het Domotica systeem van uw huis en daardoor een aantal functies voor thuiskomst al in werking te stellen Zo kunt u in een omgeving thuiskomen alsof u maar even bent weggeweest. Verwarming aan, de haard behaaglijk brandend, een sfeervol achtergrond muziekje en bepaalde verlichting in een rustgevende setting.