Domotica is esthetisch

Vele tot de verbeelding sprekende mogelijkheden en oplossingen kunnen gerealiseerd worden met Domotica. Functionaliteit en toekomstgerichtheid staan voorop in deze.

Esthetische toepassingen zijn van groot belang. Voor vele jaren!! Als basis geldt vaak besturing van beeld en geluid gekoppeld aan verlichting en verduistering. Voordeel hiervan is dat een aanzienlijk aantal knoppen en schakelaars, in een traditionele woning ruimschoots aanwezig, kunnen vervallen. Ook is het zo dat er in die woningen in de toekomst toch weer gebroken en gesloopt moet worden als blijkt dat het één en ander mist of toch niet op de goede plek zit. Een ‘slimme’ woning is op de toekomst voorbereid, er kunnen altijd aanpassingen worden gedaan zonder dat u daarvoor weer in de rommel hoeft te zitten.


Sowieso heeft een ‘íntelligente’ woning veel minder knoppen nodig en is daarom voor elk budget interessant. In elke verblijfsruimte kan een eigen centrale aan- en uitknop zitten, waaronder meerdere acties gelijktijdig kunnen worden uitgevoerd. Het licht gaat meteen aan in de juiste scéne, de zonnewering zakt wanneer de zon te fel wordt en de audio apparatuur is op gewenste wijze geïnstalleerd, zodat u meteen uw muziek kunt beluisteren.

U kunt enorm veel energie besparen doordat verlichting automatisch aan en uit gaat, bijvoorbeeld in het toilet of in de garage. Deze reageert namelijk op beweging.
Ook zijn er lichtpunten die reageren op schemer of tijd.
In de slaapkamer of bij de entree van uw woning zou u een functieknop kunnen instellen, welke een aantal handelingen gelijktijdig uitvoert; lampen uit/ aan, deur sluiten/ openen, rolluiken laten zakken/ ophalen enz enz. Of in een paniek-situatie laat u het hele huis verlichten. Bedieningspanelen zijn zowel mobiel als vast in de muur te verwerken. U kunt zelfs een afstandsbediening gebruiken voor één ruimte waarbij u alle losse apparaatgebonden standsbedieningen ook nog kunt vervangen.